Siirry sisältöön

Juristi

Suomi, Uusimaa, HelsinkiHenkilöstö ja liiketoiminnan tuki -yksikkö

Työpaikan kuvaus

Olemme miljoonien matkojen mahdollistaja. Kaupunkiliikenne Oy hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Järjestämme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun. Pääkaupunkiseutu kasvaa ja kehittyy ennennäkemättömällä tavalla! Se takaa vihreällä sähköllä toimivan raideliikenteen laajenemisen ja ainutlaatuiset näkymät meille kiinnostavien hankkeiden parissa. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.


Liity joukkoomme!


Etsimme nyt Kaupunkiliikenteen hallintopalveluihin määräaikaista juristia perhevapaan sijaisuuteen 31.5.2023 saakka. Hallintopalveluissa huolehdimme Kaupunkiliikenteen yleishallinnosta sekä juridisten palveluiden tuottamisesta koko organisaatiolle.  


Juristina toimit Kaupunkiliikenteen tietosuojavastaavana. Tietosuojavastaavan tehtävien lisäksi tehtävänkuvaan kuuluvat muut juridiset toimeksiannot.


Tietosuojavastaavana tehtäviisi kuuluvat:

 •  yhtiön ohjeistaminen ja kouluttaminen tietosuoja-asioissa
 • toiminnan tietosuojalainsäädännönmukaisuuden valvonta ja säännöllinen raportointi johdolle
 • työntekijöiden, kansalaisten ja viranomaisten yhteydenottoihin vastaaminen
 • tietoturvaloukkausilmoitusten käsittely ja tietoturvaloukkaustilanteissa ohjeistaminen
 • tietosuojan vaikutustenarvioinneissa avustaminen ja lausuntojen antaminen vaikutustenarvioinneista
 • tietosuojasopimusten kommentointi

Lisäksi tehtävänkuvaan sisältyy muun muassa:

 • oikeudellinen avustaminen julkisissa hankinnoissa, erityisesti ICT-hankinnoissa
 • sopimusten laadinta ja kommentointi, erityisesti ICT-sopimuksissa
 • hallinnollisten ohjeistusten valmisteluun osallistuminen
 • yhtiön edustaminen ja oikeudellinen avustaminen riita-, rikos- ja viranomaisasioissa
 • oikeudellinen avustaminen päätösvalmistelussa
 • lainopillisten lausuntojen antaminen sekä
 • henkilöstön kouluttaminen
 • yhtiön compliance-toiminnon kehittäminen osana compliance-työryhmää.

Mitä odotamme sinulta?

Edellytämme oikeustieteen maisterin tutkintoa ja erinomaista suomen sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Tehtävässä menestyminen edellyttää lisäksi erinomaista loogista päättelykykyä sekä kykyä itsenäiseen ongelmanratkaisuun. Hankit ja sovellat tietoa sujuvasti ja kykenet hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia. Sinulla on erinomaiset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot ja tarvittaessa käyt neuvotteluja myös englannin kielellä.

Miksi Kaupunkiliikenne?

Kun pääkaupunkiseutu liikkuu ja kasvaa, taustajoukot ovat avainasemassa. Tarjoamme sinulle vastuullisen roolin voimakkaasti kasvavan ja laajenevan pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen parissa sekä mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi monipuolisesti. Palkkaasi täydentävät hyvät ison talon työsuhde-edut, kuten mm. työsuhdematkalippu, lounas- ja virike-etu, sekä mahdollisuus työsuhdeasuntoon. Työskentelemme monipaikkaisesti, joten työtä voit tehdä joustavasti etänä tai toimistolla.

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antaa hallintopäällikkö Anu Pajala, p. 09 310 38355, ma 19.9 klo 13-14, 26.9. klo 15-16 ja ma 3.10. klo 14-15.
Hakuaika tehtävään päättyy 10.10.2022 klo 23.59.

Lue lisää työskentelystä meillä urasivuiltamme!

Tule meille töihin – meillä on ainutlaatuiset näkymät!Rekrytointijärjestelmään liittyvissä kysymyksissä tai ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ura(at)kaupunkiliikenne.fi